Двама пласьори на дрога от Пловдив за постоянно в ареста

Нова присъда за двамата лекари, причинили смърт поради немарливост

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за пловдивчаните Стоян К. и Симеон К. Двамата са обвинени в това, че на 17.05.2016 г. в гр. Пловдив  без надлежно разрешително са били задържани с наркотици държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества, като обвиняемият Стоян К. е сторил това в условията на опасен рецидив.

Съдът прецени, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата обвиняеми.

За престъплението, в извършването на което е обвинен Стоян К. законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 5 до 15 години, а за престъплението, в което е обвинен Симеон К. се предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че Стоян К. и Симеон К. са автори на извършеното деяние. Съдът прецени, че е налице реална опасност и двамата обвиняеми да се укрият или да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража”.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив.

Подобни статии

Top