Двама роми отиват на съд за убийство на пастир в Караджалово - DC news

Двама роми отиват на съд за убийство на пастир в Караджалово

Двама братя застават пред Пловдивския окръжен съд днес за умишлено убийство на пастир, извършено по особено мъчителен начин.  Срещу 35-годишния Димитър Димитров и 34-годишния му брат Ангел са повдигнати още две обвинения – за принуда и отвличане.

Димитрови са от пловдивското село Караджалово. По-големият брат имал кобила и кон, които в края на юли м.г. били откраднати от поляна, близо до дома му. Той търсил съдействието на полицията за откриване на животните, като изразил съмнения относно авторството на кражбата, които не се потвърдили. В същото време заедно с брат си Ангел започнали да събират информация от жители на селото, която да ги насочи към крадеца. Според Димитър Димитров в селото била тръгнала мълва, че 56-годишният Алекси Ангелов, пастир на крави, му бил откраднал коня и кобилата. Той се срещнал с него, но пастирът отрекъл да е извършил кражбата.

Въпреки това на 5 август 2015 г. двамата решили да отидат до местността „Съзлъка“ в землището на Караджалово, където Алекси Ангелов пасял крави, за да го питат пак дали е задигнал животните. Взели чанта, в която сложили шише бира, въже, нож, дървен клон и въдица, за да демонстрират, че отиват за риба. Намерили Алекси Ангелов, който в този момент режел дърва. Ангел Димитров го блъснал и той паднал върху тях. След това двамата обвиняеми започнали да му нанасят удари първоначално с кол по лицето, а след това с крака и юмруци по главата и тялото. По време на побоя опитвали да изтръгнат признания и да принудят Ангелов да признае за извършената кражба. Димитър Димитров се надвесил над него и му нанасял юмруци в лицето, опитал се да го души. За да прекрати побоя, пастирът казал, че е откраднал животните, но бил накаран от друг човек.

Братята продължили да го бият. Скъсали фланелката и панталона на Ангелов и той останал гол. След това го подложили на публичен линч из селото. Няколко свидетели се опитали неуспешно да спрат побоя, а след това се обадили на тел. 112. На място пристигнала линейка, като медицинският екип установил, че цялата глава на Алекси Ангелов е в кръв. Въпреки спешната лекарска намеса Ангелов починал в болницата от раните си.

Ако бъдат признати за виновни, двамата роми може да получат от 15 до 20 г. затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна.

Снимка: Блиц

Подобни статии

Top