Двама убити в заложническата драма в Париж - DC news

Двама убити в заложническата драма в Париж

Линейки хвърчат към обсадените терористи

Двама души са загинали в заложническата ситуация край Порт де Венсен в източната част на Париж, съобщават AFP и BFM TV. BBC потвърди информацията, цитирайки полицейски служител от мястото на събитието. Въоръжен взе заложници в супермаркет за кашерни стоки, смята се, че сред тях има деца.

Той извикал срещу полицаите „Знаете кой съм аз“, предполага се, че същият мъж е стрелецът, който вчера сутринта откри огън по полицаи и уби една жена.

По данни на Ройтерс, пак от полицейски източник, има един тежко ранен, а заложниците са шестима.

Други магазини и ресторанти за кашерни стоки затварят, съобщи Sky News. Училищата в района също са затворени, предаде АФП.

Полицията предупреди хората да не пътуват към района. Транспортът в района е спрян.

Полицията разпространи снимките и имената на двама заподозрени като извършители. Единият от тях е 32-годишен, криминално проявен за кражби и наркотици и с подобен профил като този на Шериф Куаши, по-младият от двамата братя, заподозрени за атентата в „Шарли Ебдо“, които държат заложници в гранчето Дамартен-ен-Гоел северно от столицата.

Според в. Le Monde, мъжът от снимката – Амеди Кулибали, е въоръженият, който държи заложниците в супермаркета, а Хаят Бумедиен е неговата бивша приятелка. Според текста на полицейската заповед, двамата е възможно да са въоръжени и опасни.

„Един човек, африканец, имаше „Калашников“ … И той веднага влезе в магазина и започна да стреля със своя „Калашников“, казва един свидетел на мястото на инцидента пред репортер на в. „Гардиън“. Той потвърждава информацията за двама убити и допълва, че според негови колеги на мястото шестима заложници са контролирани от нападателя.

Източник: standartnews.com

Top