Двама шампиони на гости на кмета на „Западен“

Двама истински шампиони гостуваха на кмета на район „Западен” Димитър Колев. Янислав Герчев и Ивайло Иванов са носители на редица титли по джудо и с тях са свързани основните ни надежди за медал от Олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина.

Двамата джудисти са на базов лагер в Пловдив и се подготвят в спортна зала „Милен Добрев” в район „Западен”. Тъй като в момента няма турнири, те наблягат на физическата подготовка.

Двамата запознаха Димитър Колев с основните си постижения, както и с основните предизвикателства, които стоят пред тях.

Янислав Герчев се състезава в категория до 60 килограма, а  е в категория до 81 килограма, като в момента тренират под ръководството на бащата на Янислав – изявеният джудист от близкото минало Атанас Герчев.

Янислав е европейски шампион по джудо до 23-годишна възраст, многократен шампион на България и шампион от най-елитните турнири в света. Той е изключително близо до спечелването на олимпийска квота, като признава, че игрите в Рио де Жанейро догодина са голямата му цел.

Ивайло Иванов пък е двукратен Европейски шампион, а наскоро завоюва и титлата на турнира от сериите Гран шлем в Абу Даби като по пътя си победи двукратния световен и олимпийски шампион Джае-Бум Ким. Той вече спечели квота за Олимпиадата и ще представя България в Рио догодина.

Подобни статии

Top