Два блока в Асеновград одобрени за саниране

Два блока в Асеновград са напълно готови за саниране, съобщи кметът Емил Караиванов. Собствениците в панелките са подали документи и те вече са преминали одобрение за отпускане на целеви средства от финансиращия орган – Българската банка за развитие.

Общо 23 са регистрираните сдружения на собствениците от старта на правителствената програма. От тях документите на 12 вече са представени за одобрение в Областна управа. Областният управител е одобрил 8 и те вече са препратени към финансиращата банка.

Първият от спечелилите целеви средства блокове е на ул. „Шести януари“. Той е построен през 1978 година и в него има 4 входа, 80 самостоятелни обекта и 66 апартамента. Застроената площ е 6686 кв.м.

Втората панелка е на ул. „Цар Иван Асен II“. Сградата също е строена през 1978 година, но в нея има 38 самостоятелни обекта, а площта е 3050 кв.м.

Предстои другата седмица да бъдат сключени договорите за обследване на сградите,  а вече е възложено енергийното и конструктивно обследване. След това общината ще обяви обществена поръчка за изпълнител на санирането, съобщи зам.-кметът по строителството Пламен Йончев.

Подобни статии

Top