Два дни Празник на черешите в Куклен

С много музика, танци и игри ще бъде отбелязан тазгодишният Празник на черешите в град Куклен. Той предстои да се проведе в рамките на два дни. Началото на празничната програма ще бъде поставена на 27.06.15 г. точно в 10 ч. с детски състезателни игри.

Те ще се състоят край манастир „Свети Свети Козма и Дамян“. Час по- късно, пак там е предвидено и провеждането на народни борби и празничен хоровод. Вечерта, в първия ден от Празника на черешите в центъра на Куклен за най- малките ще бъде организирана дискотека на открито.

Очаква се по- интересната част от празничния уикенд да бъде в неделя, 28.06.15 г.. Тогава в 18 ч. ще започне кулинарното шоу „Вкусът на Куклен“, което ще продължи почти час и може да се види в парка в центъра на града.

Празникът на черешата ще приключи с богата фолклорна програма, в която ще вземат участие не само професионални, а и самодейни състави и групи. Организаторите са планирали всички събития да се проведат на открито. Все пак, ако времето не е благоприятно, меоприятията ще се състоят в салона на НЧ „Н. Й. Вапцаров“ в Куклен.

Подобни статии

Top