Трагедия! Двегодишно загина, затиснато от мостра за баня в Пловдив

2-годишно дете е загинало днес при инцидент в строителен хипермаркет в Пловдив. Инцидентът е станал в магазин от веригата за строителни материали „Алати” на бул. „България“, а сигнал за случилото се е подаден на тел. 112 по обяд, съобщиха за DCNEWS от пресцентъра на полицията.

2-годишното момченце, което вероятно е било в хипермаркета с родителите си, се е покатерило на една от мострите – модул за баня. Малчуганът е бил затиснат, като най-вероятно мострата е паднала върху него.

Безжизненото телце на момченцето е било откарано веднага в спешния център на УМБАЛ „Пловдив“ в състояние на кома, но след като час и половина медиците са се борили за живота му, около 13.40 ч. оттам са съобщили, че е то е починало.

От полицията са прегледали видеозаписите от камерите на магазина. От тях става ясно, че майката е оставила детето без надзор за секунди. От видеото се вижда как малчуганът се катери по стелаж, а мострата пада върху него.

По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура.

Пред БЛИЦ главният мениджър на търговския обект Донка Казиска коментира: „Много съжаляваме и сме в потрес от това, което се случи. Веднага извикахме Спешна помощ и придружихме детето и майката до болницата. Бяхме готови да дадем кръв, ако се налага. Когато изкараха момченцето от магазина, то даваше признаци на живот и никой не е очаквал, че този нелеп инцидент ще има такъв трагичен край. Повече не мога да коментирам, защото тече разследване”. 

От магазина смятат да обмислят нови мерки за безопасност в търговския обект.

 

Подобни статии

Top