Две години пробация за пловдивчанка, преправяла паспорти

Пловдивският районен съд осъди на 2 години пробация 52-годишната Лиляна Б, която бе обвинена в държане на заготовки и материали за преправяне на фалшиви задгранични паспорти, съобщиха от пресцентъра на Районната прокуратура.

Досъдебното производство срещу Лиляна, е започнало след сигнал от ДАНС, че при щателна митническа проверка на ГКПП-Капитан Андреево на 22 април 2015-та година у нейна родственица са били намерени три броя преправени български паспорти и две бланки за съставяне на фалшиви английски и финландски паспорти. Установено е, че пловдивчанката е дала петте документа на родственицата си, за да ги пренесе през митницата, като след влизането в Турция е трябвало да ги получи обратно.

Делото срещу Лиляна Б. се е гледало в Пловдив, тъй като цялото разследване, обиски и разпити на свидетели, назначаване на експертизи и на вещи лица и др., са били проведени в Пловдив.

Така жената ще трябва да се подписва три пъти седмично пред пробационен служител и задължително да се среща с него за срок от две години.

Присъдата е наложена след споразумение между  прокуратурата и защитниците на пловдивчанката, одобрена е от Районен съд – Пловдив и е окончателна.

Снимка: novinar.bg

Подобни статии

Top