Две години условно за ловеца, убил приятеля си край Костиево - DC news

Две години условно за ловеца, убил приятеля си край Костиево

Двегодишна условна присъда с четири години изпитателен срок присъди Пловдивският окръжен съд на ловеца, застрелял приятеля си по време на лов край пловдивското село Костиево. 44-годишният Георги Орманов беше признат за виновен в това, че в последния ден на миналата година е причинил смъртта на 46-годишния Александър Георгиев заради немарливост по време на лов на дивеч.

Мъжете отишли да ловуват заедно с приятеля си Ивелин Иванов, а инцидентът се случил малко, след като ловът започнал.  Докато се движели край канала „Правата вада“, Георги видял ято гълъби, вдигнал пушката и стрелял. После свалил оръжието, но тъй като държал пръст на спусъка, а цевите били насочени към Александър, без да иска произвел втори изстрел. Патронът с оловни сачми улучил Александър.

Веднага след втория изстрел Ивелин Иванов побягнал към приятелите си. Разминал се с подсъдимия, който тичайки към колата си му казал: „…стана беля, отивам за колата“. Ивелин видял дупка в лявото бедро на Александър, под таза. Свалил колана му и се опитал да направи турникет.

Едновременно с това позвънил на 112. Съобщил за местоположението и инцидента. Двамата с Георги изчакали линейка и после показали пътя до ранения., който на следващия ден починал в болницата от остра кръвозагуба.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд Пловдив.

Снимка: infopleven.com

Подобни статии

Top