Две условни присъди за цигари без бандерол в Пловдив

Пловдивската районна прокуратура успя за три дни да постигне осъдителна присъда по бързо производство срещу 36-годишния Никола Димитров, от Пловдив. Той бе обвинен в държане на акцизни стоки без бандерол  в големи размери.

Димитров бе признат от съда за виновен в това, че на 19 януари 2016 г. в апартамента си  на ул. „Крайна“ в Пловдив е държал 11 564 кутии цигари без бандерол на обща стойност 80 000 лева.

За три дни под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив са били извършени разпити на свидетели, иззети веществени доказателства, назначена  оценъчна експертиза, чието заключение е било изготвено за 24 часа, и делото е внесено в съда.

В петък Димитров получи от Районния съд на 3-годишна условна присъда с 5 години изпитателен срок. Той е безработен. Пред разследващите заявил, че получил цигарите от непознато лице с бял бус в кв. „Столипиново“. Съдебният акт на Районен съд-Пловдив е влязъл в сила след споразумение на прокуратурата и обвиняемия, и присъдата е окончателна.

Още една осъдителна присъда постигна Районната прокуратура. След одобрено споразумение от съда, 11-месечна условна присъда с 3 години изпитателен срок, по бързо производство, бе осъден 37-годишният Григор Иванов от Пловдив.

Обвинението срещу него бе за държане на акцизни стоки без бандерол. Григор Иванов се е признал за виновен за това, че на 13 януари 2016 г. в жилището му на ул. „Кармен“ в Пловдив са открити и иззети общо 399 кутии цигари без бандерол на обща стойност 2 196 лева.

Григор е безработен, съобщават от прокуратурата. Тъй като е постановен след споразумение, сключено на 21 януари, съдебният акт на Районен съд-Пловдив е окончателен.

Подобни статии

Top