Движението през тунела до Бачково ще се пропуска през два часа нощем

До 25 юли движението от 22.00 ч. до 6.00 ч. през тунела след Бачковския манастир при км 39,471 на пътя  Асеновград-Смолян ще се пропуска на интервали от 2 часа поради ремонт.

Движението в съоръжението се извършва двупосочно в една лента и се регулира от светофар, съобщава агенция „Пътна инфраструктура“ .

По лот 14 от „Транзитни пътища V“ се ремонтират още два тунела на пътя  – в района на Асеновград и  близо до Бачково.

До 3 септември е временната организация на движението, въведена в тунела при км 32,423 в района на Асеновград. Движението се осъществява двупосочно в една лента. Трафикът се регулира от светофар.

Тунелът при Бачково при км 33,427 е изцяло затворен за движение. Трафикът се осъществява без затруднения по обходен път, който е встрани от съоръжението. Обходното трасе е в добро състояние. То беше ремонтирано преди началото на строително-монтажните дейности в тунела.

Ремонтът на трите съоръжения включва подмяна на хидроизолацията, подобряване на отводняването, нова асфалтова настилка, изграждане на тротоарни блокове, облицовка и осветление.

По време на строително-монтажните работи е необходимо шофьорите да управляват внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

 

Подобни статии

Top