Двоен празник в Клиниката по педиатрия в УМБАЛ

Празник на дарителите и тържествено отбелязване на 70-годишнината от основаването на Катедра по педиатрия и медицинска генетика в Медицински университет – Пловдив организира днес Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Свети Георги”. Това съобщи нейният началник проф. д-р Иван Иванов.

Празникът на дарителите на Клиниката по педиатрия и 70-годишния юбилей на Катедрата по педиатрия и медицинска генетика ще се проведе от 11:00 ч. в сградата на клиниката на бул. „Васил Априлов“, в VIII-а аудитория на V-ия  етаж в Клиниката.

Паралелно с празника на дарителите Катедрата по педиатрия и медицинска генетика ще представи дейността и развитието си от момента на основаването си преди 70 години до момента. На двойния празник наред с проф. д-р Иван Иванов и проф. д-р Мирослава Бошева ще присъстват представители на ръководствата на УМБАЛ „Свети Георги“ и на Медицински университет – Пловдив. Поканени са всички дарители на Клиниката по педиатрия през 2016 г.

Неслучайно празничният ден за двете структури е общ – ние сме едновременно лечители, преподаватели и учени. Тази многостранност на функциите осигурява по-високо качество на медицинската дейност и възможност за клинична изследователска дейност, обясниха проф. Иванов и проф. д-р Мирослава Бошева, ръководител на Катедрата по педиатрия и медицинска генетика и предишен дългогодишен началник на клиниката.

Ежегодният Празник на дарителите е подходящ форум, на който началниците на отделните звена в клиниката, както и Катедрата по педиатрия и медицинска генетика към МУ – Пловдив, в която всички те са преподаватели, да представят своите възможности и идеи за развитие.

Нека не забравяме, все пак, че най-ценният капитал на клиниката не са сградата и техниката, а хората и традициите, смятат проф. Иванов и проф. Бошева.

Снимка: Фейсбук – УМБАЛ Свети Георги

 

Подобни статии

Top