Двудневен песенен празник започна в Асеновград (СНИМКИ)

DSC05649

27-ят Национален песенен празник, на който Асеновград е домакин бе открит днес. Ваня Костадинова -представител на Община Асеновград връчи поздравителен адрес от името на кмета д-р Емил Караиванов на председателя на Сдружението на туристическите хорове в България Димитър Гочев.

Убеден съм, че творческото вдъхновение на всички участници превръщат фестивалните дни във вълнуващ и неповторим празник. Пожелавам на всички организатори и участници в XXVII Национален песенен празник здраве, успехи и творческо дръзновение, се казва в поздравителния адрес от кмета.

Снощи в Камерна зала на НЧ „Родолюбие” бе отпразнуван и 40-годишния юбилей творческа дейност на ръководителката на Хоровата формация при Македонското културно-просветно дружество „Димо Хаджидимов” Лиляна Ангелова. Личен поздравителен адрес и цветя от кмета на общината д-р Емил Караиванов бяха връчени на талантливата Лили.

Пожелавам Ви все така с жар и обич към музиката да творите и пренасяте през поколенията красотата на творчеството си, пожела д-р Караиванов на юбилярката.

Лиляна Ангелова получи поздравления от НЧ „Св. Преп. П. Хилендарски” в лицето на Виктория Стефанова и полк. Димитров, които издекламираха любими стихове. Празникът завърши с песни, изпълнени от Македонския хор.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top