Дебатират туристическата инфраструктура в Асеновградски район

Местата за настаняване и тяхното поддържане ще бъде тема на дискусия, която организира ОП „Туризъм” в Асеновград. Форумът ще е част от традиционния поход „Асеновградски върхове и пътеки”, който ще се състои в началото на следващия месец.

Представители на над 80 туристически дружества в страната ще изкажат тезите си за начина на стопанисване на планинските хижи , комуникацията и достъпността до леглова база, качествена храна и гостоприемство.

„Районът на Асеновград все още остава непривлекателен за любителите на планината, заради липсата на добра база за почивка и възстановяване на  туристите за прехода на следващия ден”, казва Ивайло Мирчев, експерт в ТИЦ-Асеновград.

Заради отсъствието на подобна услуга двудневният поход включва палатков лагер в района на хижа „Марциганица”, която от години не функционира.

Маршрутът преминава през една от най-красивите панорамни пътеки в Родопите- т. нар. „Асеновградско конче“. Той е с дължина 23 километра и показва изключителни гледки към Родопите и Тракия.

Идеята е Асеновград да се популяризира като дестинация за социален и пешеходен туризъм, а походът „Асеновградски върхове и пътеки” да стане част от календара на туристическите дружества в страната.

Подобни статии

Top