Девствената поетеса: Журналистите като хиени ме злепоставиха - DC news

Девствената поетеса: Журналистите като хиени ме злепоставиха

Девствената поетеса Албена Хинкова продължи днес на втора инстанция съдебната сага срещу опонента си – пловдивския поет Николай Славов. 41-годишната Хинкова обжалва пред Окръжния съд оправдателната присъда, която районните магистрати в лицето на съдия Иван Калибацев. Повече вижте ТУК!

Хинкова се появи в съда със закъснение, облечена в сивовиолетов костюм с кристали, но със строга кройка, затворена до шията розова риза и целомъдрено прибрана с червена фльонга и мрежичка коса. Още в началото на делото адвокатката й помоли съдебния състав то да се гледа при закрити врати, тъй като по него може да бъдат изнесени интимни подробности. Така журналистите бяха изведени от залата.

„Благодарение на медиите това дело стана толкова значимо. Журналистите като хиени злепоставиха името ми и неслучайно из целия град вече съм известна и то като обект на подигравки, посочила в съдебната зала „поетесата“.

Припомняме, че тя обвини поета Николай Славов, че на една от сбирките на поетичен клуб „Младост“ афектиран от нещо той й казал:  „Абе моме, макар че ти не си мома, но това няма никакво значение”. Впоследствие към тази реплика тя добавила и друга: Славов допълнил, че тя бил кръгла нула като редактор.

Хинкова обвинила в съдебната зала адвокатът на Славов Иван Колев, че я е наричал из коридорите на съда Деса Поетеса, като сочел към нея. „Говорих с колежка, не е ставало дума за Албена Хинкова, а за персонажа на Виктор Калев от „Шоуто на Слави“, посочил юристът.

В съда девствената поетеса, която на предишната инстанция със съдебно-медицинска експертиза доказа невинността си, поиска делото да бъде върнато на Районния съд, тъй като се съмнява, дали съдия Калибацев е постановил обективно оправдателната присъда за Николай Славов. Според адвокатката й , разсъждението на съда рефлектирало върху цялата присъда, която била неоснователна. Юристката допълни, че при изготвянето на мотивите, Районният съд не обсъдил доказателствата, а направо признал за невинен Славов.

Пловдивският окръжен съд обаче остави без уважение настояването на 41-годишната девствена поетеса Албена Хинкова.

След като разгледа всички искания, съдебният състав даде ход на делото и обяви, че ще се произнесе в законоустановения срок.

Подобни статии

Top