Девствената поетеса загуби делото за клевета срещу пловдивски поет

Девствена поетеса съди колега за обида

Пловдивчанката Албена Хинкова, по-известна под тепетата като „девствената поетеса“ изгуби делото за клевета, което бе завела срещу пловдивския поет Николай Славов. Окръжните магистрати са постановили, че поетът е невинен и не е казал или извършил нищо унизително за честта или достойнството Хинкова.

Решението на Окръжния съд в Пловдив е окончателно и не подлежи на обжалване, тъй ато делото беше на втора инстанция.

Съдът оправда напълно Николай Славов по от  три повдигнатите му обвинения, за  които Хинкова настояваше той да й плати 3000 лева. Едното от тях бе за думите на Славов от 2 юли 2014 г., когато той й казал: Кажи бе, моме, макар че ти не си мома, но това няма значение”. Заради това още на първата инстанция поетесата доказа невинността си със съдебно-медицинска експертиза.

Няколко дни по-късно – на 6 юли, Славов пак се скарал с Хинкова, като й казал: „Егати тъпогьозлука. Ти очи имаш ли, бе? Не разбра ли, че точно това за тебе се отнася. А твоят артистичен грим щеше да е по-подходящ за снощи, за „Дон Карлос” и „Как искам, теленце, до тебе да полегна”.

Третата обида, за която Хинкова съдеше Славов беше за репликата му от 8 юли 2015-та, когато той казал: „Като текстопистка може да си добра, но като редактор си кръгла нула”.

Според съдиите от Окръжния съд, думите на Николай Славов не са били унизителни за честта и достойнството на Албена Хинкова. Затова те го оправдаха напълно.

Подобни статии

Top