Девствената поетеса – на празника на калоферската дантела

Всички медии в Пловдив издирват девствената поетеса Албена Хинкова. След като излезе информацията, че 40-годишната жена е натрупала огромни дългове срещу ЕВН Топлофикация и не е плащала с години топла вода, срещу нея се водят сума ти дела, Хинкова сякаш изчезна в небитието. Бяха оповестени борчове и към други институции, сред които и финансови. От тогава нежната душа на пловдивския литературен клуб „Младост” изключи телефоните си и се скри.

Днес обаче репортери я откриха на неочаквано място. Преди обед Албена Хинкова присъства на празника на калоферската дантела, който се провежда в града на Ботев.

Поетесата бе сама, пляскаше ентусиазирано на децата, които участваха в програмата и с любопитство разгледа майсторлъка на местните жени, които демонстрираха занаята си.

Албена Хинкова стана известна с това, че смъртно се обиди на свой колега. На литературна сбирка на клуб „Младост” в Пловдив поетът Николай Славов се обърнал към нея с думите: „Кажи бе моме, въпреки, че не си мома, но това няма значение”. Хинкова се вбесила и казала, че ако починалата и майка разбере, че обиждат непорочността на дъщеря й, ще се обърне в гроба. Поетесата поведе съдебна битка с поета и въпреки, че доказа целостта на химена си дори в тази възраст, не спечели делото.

Последно името и се спрягаше заради дълговете към различни институции, проверка обаче установи, че това е било преди години и по-голямата част от дължимото е изчистено.

Източник: БЛИЦ

 

Подобни статии

Top