Девствената поетеса продължава съдебната сага на втори тур

Девствена поетеса съди колега за обида

Девствената поетеса Албена Хинкова обжалва пред Окръжния съд оправдателната присъда за опонента си – пловдивския поет Николай Славов. 41-годишната Хинкова продължава съдебната сага на втори тур, който ще бъде на 28 април.

Припомняме, че Районният съд оправда Славов, който на една от сбирките на поетичния клуб, в който членували, казал на Хинкова: „Абе моме, макар че ти не си мома, но това няма никакво значение”. Тогава поетесата заведе дело, което продължи поне година и стана емблематично в града под тепетата. За него в Пловдив започнаха да се носят дори вицове, които се прехвърлиха чрез социалната мрежа в цялата страна.

Оправдателната присъда бе произнесена на 12 ноември, миналата година. Така Николай Славов, който по същото време се ожени за пловдивска журналистка, според съда не трябва да плаща поискания от Хинкова иск от 3000 лева.

На делото стана ясно, че освен думите към поетесата, за които бе даден на съд, след това наместил колана на панталоните си и се поклатил неприлично от кръста надолу, а накрая събрал палецът и показалецът на ръката си под формата на буквата „о”, като казал: „Накрая няма да видят нищо друго, освен една ей такава голяма дупка, през която вее вятър”.

Впоследствие размахал лист, сякаш гони муха. А след няколко дни при поредна кавга с Хинкова й казал:  „Егати тъпогьозлука. Ти очи имаш ли, бе? Не разбра ли, че точно това за тебе се отнася. А твоят артистичен грим щеше да е по-подходящ за снощи, за „Дон Карлос” и „Как искам, теленце, до тебе да полегна”.

Два дни по-късно – на 8 юли миналата година, той й  казал: Като текстопистка може да си добра, но като редактор си кръгла нула”. Това обаче, според съдията от Районния съд Иван Калибацев не било унизително за достойнството на Албена Хинкова.

Наскоро се разбра, че председателят на литературния клуб „Младост”, в който членуваха двамата поети Николай Гюлев, в края на миналата година е казал на поетесата, че не е желана в клуба.

Подобни статии

Top