Девствената поетеса с ново дело срещу журналист (СНИМКИ)

41-годишната пловдивчанка Албена Хинкова, която се прочу повече като „Девствената поетеса“,  се появи днес в Районния съд в града под тепетата сама, без адвокат.

Тя отново е завела дело за клевета, този път срещу журналиста Христо Казашки – свидетел по делото, което Хинкова загуби тази пролет.

Припомням, че поетесата искаше чрез съда 3000 лева от поета Николай Славов заради това, че се усъмнил дали е мома и дори доказа невинността си чрез медицинско и съдебно-медицинска експертиза. Районният съд в лицето на председателя му Иван Калибацев, оправда Славов по обвинението за клевета.

Девствената поетеса загуби делото за клевета срещу пловдивски поет

В сегашния си иск срещу Казашки Хинкова е посочила, че той е казал неверни неща за нея в интервю пред електронен сайт. В интервюто той обяснявал, че Хинкова му предлагала пари да лъже по време на процеса срещу Славов, но той отказал. Поетесата обаче отрича да му е правела подобни предложения, още повече, че той не бил медицинско лице.

Докато чакаше пред съдебната зала тя заяви пред журналисти, че искът й е за 7 000 лева, но посочи, че в пред съдията може да предяви и 10 хиляди.

Делото обаче не тръгна, тъй като на заседанието се яви само поетесата, при това без адвокат. 41-годишната жрица на Ерато отново бе елегантна – с бяла риза, черен панталон, бели сандали, виолетов шал и чанта с флорални мотиви.

Ответникът, срещу когото е отправен иска обаче, липсваше в залата. Според съдията по делото, той не е бил открит на посочения от него адрес в Пловдив и се води нередовно призован. На този адрес живеела съпругата му, която пък съобщила на призовкарите, че си е извадила ограничителна заповед срещу мъжа си и че не знае къде живее. Заради това магистратът разпореди Казашки да бъде обявен за общодържавно издирване и отложи делото за 9 септември.

 

Подобни статии

Top