Делото за изборите в „Тракия“ продължава в четвъртък

За четвъртък, 19-ти ноември, от 14.00 ч., бе  отложено делото по жалбата на Коалиция „Славчо Атанасов: Патриотичен фронт – НФСБ-ВМРО“ за касиране на изборите в пловдивския район „Тракия“, съобщи за DCNEWS общинският съветник Слави Георгиев.

На днешното заседание бяха изслушани двете страни по делото, по което ответник е Общинската избирателна комисия. Не бяха приети исканията на Патриотичен фронт да бъдат отворени чувалите и да се броят ръчно бюлетините в две секции в „Тракия“, както и да бъдат  изброени невалидните бюлетини.

От своя страна представителите на ОИК, сред които и председателят Деница Чингарова, заявиха, че исканията на патриотите са неоснователни.

На следващото заседание в четвъртък ще бъде разпитан анонимен свидетел, член на Общинската избирателна комисия. Ще бъде изгледан и телевизионен репортаж, който показва, че в изборната нощ е имало отворени чували с бюлетини. Ще бъдат представени също всички протоколи от секционните комисии в района, както и списъка с дописаните под черта 85 души, гласували в „Тракия“.

Утре в 9.30 ч. ще се гледа делото за касиране на изборите в Пловдив.

 

Подобни статии

Top