Делото за убийството на митничаря Дребчев продължава и днес

За пореден ден продължават разпитите на свидетели по делото за убийството на митничаря Георги Дребчев. В продължение на три дни миналата седмица бяха водени разпити по време на съдебното заседание, днес, утре и вдругиден са резервните дати, определени за продължение на делото.

Припомняме, че Божидар Атанасов и Иван Карабелов са обвинени в това, че първият е убил митничаря Георги Дребчев, а Карабелов и покойния кмет на община Съединение Евгений Маринчешки са били подбудители за убийството.

Делото се гледа по съкратената процедура с разпит на свидетели. При този вариант на съкратено съдебно производство извършителите се признават за виновни и могат да бъдат разпитани посочени от защитата свидетели, а на останалите да бъдат взети предвид показанията от досъдебното производство.

На последното заседание се изясни, че по времето, когато когато убитият Георги Дребчев е бил митнически инспектор, на митницата е бил задържан камион, натоварен с чушки експорт за Албания. В него са били открити 400 кг хероин, съобщи по време на съдебното заседание миналата седмица свидетелят Петко Държиков – митнически представител по това време на различни фирми. Тогава стана ясно също, че Дребчев е давал заеми срещу лихва.

Вчера пък от прокуратурата съобщиха, че срещу килърът на Дребчев – Божидар Атанасов, е внесен нов обвинителен акт в съда за убийство, този път на пловдивчанина Огнян Харизанов.

Подобни статии

Top