Дело за хулиганство срещу залелите с боя момиче

Заляха момиче с блажна боя

Пловдивската районна прокуратура е образувала досъдебно производство за хулиганство срещу младежа, залял с блажна боя бившата си приятелка Нона Славова и неговите съучастници. Това съобщи за DCNEWS.BG районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

Делото е образувано днес след приключване на предварителната проверка по случая. Засега обвинението все още не е предявено на тримата младежи, тъй като преписката е предадена в Първо районно управление за разследване.

Едва след като полицейското разследване приключи, срещу тримата младежи може да бъде повдигнато обвинение и да им бъде наложена мярка за неотклонение, съобщи зам.-районният прокурор Йорданка Тилова. Тя уточни, че делото срещу Петър Бакалски и приятелите му е образувано с по-тежката квалификация за хулиганство, извършено с изключителна дързост в съучастие и предвижда до 5 години лишаване от свобода.

Текстът изключва налагането на административно наказание, коментира прокурор Тилова. По думите й в хода на досъдебното производство предстоят нови разпити на извършителите и пострадалото момиче.

Инцидентът нашумя, след като самият Петър Бакалски качи видео със случилото се в сайт за видеосподеляне и след това го разпространи в социалните мрежи. Престъплението бе остро осъдено от Българския хелзински комитет в специална позиция, в която се казва, че нападението е сравнимо със случаите на заливане със сярна киселина.

 

 

Подобни статии

Top