Деница Чингарова отново оглави 16-та РИК

Деница Чингарова отново оглави РИК в Пловдив

Районната избирателна комисия (РИК) в Пловдив трябва да бъде назначена малко по-рано от крайния срок 15 август от ЦИК, съобщи  избраната отново за неин председател Деница Чингарова. С пълен консенсус на политическите сили беше определен ръководният състав на комисията за 16-ти многомандатен избирателен район. За другата избирателна комисия на територията на областта – 17-та РИК, политическите сили не постигнаха консенсус за председател и той ще трябва да бъде назначен от ЦИК по предложение на областния управител.

Политическите сили в Пловдив град се обединиха с пълно единодушие около новия ръководен състав на Районната избирателна комисия. Освен юристът Деница Чингарова, която ръководи и дирекция „Общинска собственост“ в Общината в състава на комисията влизат още: зам.-председателите са от КБ – Наум Китанов и от Атака – Димитър Керин, като секретарското място ще бъде предоставено на ДПС – Радина Петкова

Предстои усилена работа за подготовката на изборите, тъй като срокът до провеждането им е много кратък – месец и половина. Организационната работа вече е започнала, но тъй като комисията още не е назначена, засега тя не може да се произнася със свои решения. РИК ще се помещава отново в Партийния дом, а седмица преди изборите ще се премести в Панаира.

Условието е палатите да бъдат удобни за приемане на секционните избирателни комисии. В момента общината подготвя заповедта за определяне на избирателните секции на територията на Пловдив и тя ще бъде факт до 15 август.

 

Подобни статии

Top