Денков: Ще продължим да работим за повишаване на доходите

Гледайте и оценявайте делата и реалните резултати, призова премиерът

Ще продължим да работим за повишаване на доходите, намаляване на неравенствата, привличане на инвеститорите и подобряване на всички държавни системи, от които зависи удобството на хората. Това заяви премиерът Николай Денков на първото правителствено заседание за годината.

„Не вярвайте на думи без аргументи, независимо от това кой ги казва. Гледайте и оценявайте делата и реалните резултати, само те имат значение“, заяви премиерът. Той даде пример с изнесената от МФ информация, че дефицитът за 2023 г. е 2,2%, което е 3 пъти под апокалиптичните 6-7%, с които обществото е било плашено месеци наред.

Той поздрави Министерството на финансите за постигнатия дефицит от 2,2% през изминалата година, въпреки апокалиптичните прогнози, с които обществото беше плашено.

„Министерство на финансите предостави информация, че дефицитът за 2023 г. е 2,2%. Това е почти процент под заложения от дефицит в бюджета от 3% и три пъти под апокалиптичните 6 – 7%, с които обществото беше плашено месеци наред. Поздравления за министъра на финансите и неговия екип“, каза премиерът.

„Постигнатият по-добър дефицит ни даде възможност да отделим 1,2 млрд. лева за проекти в общините, допълнителни средства. Това са средства, които всеки един ще може да усети според това как ще бъдат използвани в съответната община“, заяви Денков.

Снимка: БНТ