Ден на доброто!

ptica

Свикнали сме в последните години всеки ден да е празник. И може би вече се досещате, че днес също е световен ден на нещо, за което не е необходимо да има определена дата в календара. И все пак международните благотворителни организации са определили 17 февруари като ден на спонтанните актове на доброта.

Днес трябва да се опитаме да сме по-добри, мили и безкористни в действията си. Този празник се отбелязва, независимо от националност, етническа принадлежност или религиозни убеждения. Защото доброто не зависи от цвета на кожата или други външни белези, а от вътрешните качества на човек.

Какво всъщност е доброто? Казват, че няма малко или голямо добро. Всеки акт на доброта е достатъчно ценен сам по себе си. Важно е да правим добро, без да очакваме нещо в замяна, и то не само в един ден от годината. Всъщност това е доброто – да направиш нещо за някого и той да се чувства добре след твоите действия, но без да очакваш отплата за делото си.

Казват, че е много лесно да си добър и състрадателен – особено когато на теб всичко ти е наред. Но се изисква много фина душа за да се радваш и да помагаш за успехите на другите, още повече ако ти си изпаднал в трудна ситуация.

Няма да обръщаме голямо внимание на това, че не е необходимо да има определен ден, в който да сме добри. Трябва да сме такива без да има причина, безкористно и открито.

Снимка: nabrega.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top