Ден на мултимедията в АМТИИ

AMTII

Ден на мултимедията ще се проведе днес от 10.00 часа в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Проявата e ежегодна и се организира от магистърската програма „Мултимедия и виртуална реалност“ в АМТИИ.

Ще бъдат представени новости в модерните визуални изкуства като стереограми, холограми и концепции за 3D екрани, експериментални видеоклипове на студенти от АМТИИ, постерна серия за многоканални звукови стандарти, виртуална реалност.

Презентация ще направи представителят на водещата световна софтуерна компания Chaosgroup Иван Мавров, който ще демонстрира възможностите на V-ray технологията. През миналата година участници и презентатори в Деня на мултимедията в АМТИИ са били представители на софтуерния гигант APPLE, а тази година  доц. д-р Весела Статкова ще обяви и представи резултатите от проект по 3D визуалицация на артефакти, разработен съвместно с Института по информационни и комуникационни технологии към БАН.

Събитията ще се проведат от 10.00 часа в концертната зала на Академията и ще завършат с дискусия от 15.00 ч. в зала 43 в централната сграда на АМТИИ.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top