Ден на отворените врати в пловдивската полиция в петък

Ден на отворените врати в пловдивската полиция в петък

Служителите от ОДМВР – Пловдив ще отбележат Професионалния празник – 5 юли и 135 години от създаване на вътрешното ведомство с “Ден на отворените врати”. В петък, 4 юли, от 10 до 12 часа гражданите ще могат да посетят всички районни полицейски управления на територията на дирекцията и сектор „Специализирани полицейски сили”.

Гостите ще могат да се запознаят с основните дейности на служителите, полицейското оборудване, техника, въоръжение и автомобили. Инспектори от детска педагогическа стая ще запознаят най-малките посетители – децата, с основните правила за безопасността на движението, действията им при среща с непознати, както и начините за връзка с полицията.

Криминалисти, работещи по различни направления, ще отправят съвети към гражданите за поведението им при условие, че са жертви на престъпления и злоумишлени обаждания, за предпазване от телефонни измами, укрепване и сигурност на домовете им.

В сградата на сектор “Специализирани полицейски сили” ще бъде изложено полицейско оборудване за борба с масови безредици, различни видове оръжия, използвани в дейността – късо и дълго оръжие, тейзъри, гранати със сълзотворен газ, противогази и щитове.

В сектора ще бъдат изложени и мотоциклети, използвани от специализираното звено „Сигма”. Полицаи от група “Водачи на служебни кучета” ще представят своите служебни кучета, обучени за откриване на взривове и следи. Гостите ще могат да посетят и тренировъчните зали.

Подобни статии

Top