Ден на отворените врати в УХТ(СНИМКИ)

За първи път присъстващите могат да се присъединят към Re:bazaar

Ден на отворените врати провежда Университетът по хранителни технологии в Пловдив.

От 10 до 15 ч. кандидат-студенти, родители, партньори и гости могат да разгледат учебната база на висшето училище – аудитории, семинарни зали, лаборатории. Те имат възможността да дегустират храни и напитки, разработени от студенти и направени от тях в часовете по практика.

В същия ден е насрочен и финалът на третото издание на най-голямото ученическо състезание в България, създадено и организирано от УХТ. В аула „Проф. Милен Бешков“ 80 отбора от цялата страна ще презентират своите идеи в четири тематични направления – храни и напитки; мехатронни системи; икономика и предприемачество; туризъм, хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг.

За първи път присъстващите ще могат да се присъединят към Re:bazaar – градско събитие за зелен лайфстайл и фестивал на осъзнатото потребление, устойчивите практики, рециклирането и повторната употреба на качествени вещи, лекции и игри. Организира се съвместно с Майна Town и на него ще се предлагат продукти от изцяло рециклирани материали, а потребители и производители ще представят своя личен еко пример.

В подкрепа на ПО-ДОБРАТА ХРАНА се включва и отговорният бизнес. Популярна хранително-търговска верига участва със симпатичен еко щанд, за да разкаже повече за специалните си продукти, с които адресират темата за здравословното хранене и планетарната диета, а именно: веган и вегетариански продукти Vemondo + плодове и зеленчуци + други подходящи постни продукти.

Стартът на събитията даде ректорът проф. Галин Иванов.