Ден на отворени врати във Философско-историческия факултет

Ден на отворените врати за представяне на специалностите си организира днес Философско-историческият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Информационният ден е под надслов „Предизвикателствата на знанието“ и ще се проведе в сградата  на ул. „Костаки Пеев“ №21 от 10:00 до 16:00 ч. В този период кандидат-студентите ще могат да се запознаят с условията за кандидатстване и подготовката, която ще получат като студенти.

Презентация на специалностите ще бъде направена от 11:00 до 12:30 ч., а във времето от 13:00 до 15:00 ч. настоящи студенти на Философско-историческия факултет ще разкажат за следването си и за възможностите за професионална реализация, която то им дава, както и какво продължаващо образование в магистърска програма може да се избере.

Денят на отворените врати е част от поредицата събития за честването на 10-годишнината от основаването на Философско-историческия факултет.

Във факултета ще се проведе и форум за размяна на книги. Събитието е под надслов „Предизвикателствата на споделеното знание!“ и ще започне в 13.00 ч.

Всеки, желаещ да участва, трябва да донесе своя любима книга, от която да прочете няколко цитата, след което да я предостави за прочит на човек, който прояви интерес към нея. Притежателите на книгите ще оставят и координатите си, за да могат да си ги получат обратно. Всеки участник може да се включи с колкото книги пожелае.

Освен форум за размяна на книги, утре ще се проведе и форум за четене на сентенции, есета, лично и любимо творчество.

 

Подобни статии

Top