Ден на отворени врати в Музея на авиацията на Гергьовден

Безплатен музеен тур и активности за деца

От 10 до 16.30 часа Музеят на авиацията ще отбележи Деня на храбростта и Празника на Българската армия с вход свободен, безплатен музеен тур и активности за деца.

В деня на отворени врети гостите на Музея ще имат възможността да разгледат постоянната вътрешна и външна експозиция, както и най-новата изложба „Пътят към звездите“, посветена на 45-ата годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов, с който България става шестата космическа държава в света.

За най- любознателните посетители от 11 часа. започва тематичен тур, който представя знаковите експонати от авиационната история на България.

През целия ден най-малките гости на Музея ще се забавляват с любимата им образователна игра „Летец – откривател“, която ще предизвика техния състезателния дух и ще ги запознае с елементи от конструкцията на самолетите и вертолетите от външната експозиция.

За тези, които обичат да рисуват, е обособен специален кът, в който да могат да се изявят с тематични рисунки, посветени на Празника на Българската армия.