Ден на ракетните войски

През последните два дни екипи от асеновградското поделение с тежка военна техника оказаха помощ и пробиха през преспите път до селата Лясково-Яврово и Добралък.

„Отивайки на мястото на запушения път, по пътя бе срещнат един възрастен човек, направо бих казал дядо, който, може би е най-мощния от цялото село и беше тръгнал да купи лекарства на хората. Успяхме да му помогнем, да го прекараме възможно най-близо до селото, като човекът беше изключително благодарен, просълзен“, разказа полк. Лъчезар Мишев, командир на 4-ти артилерийски полк.

Може би това са моментите, в които хората оценяват какво е Българската армия за тях и как тя е отдадена на този народ, допълни командирът на полка. Днес формированието отбеляза празника на ракетните войски.

На този ден, 11 март в 13 часа на обяд с ураганния си огън артилерията на Българската армия по всички сектори на обсадения Одрин нанася съкрушителен удар, който осигурява считаната за непревземаема в това време Одринска крепост да бъде сломена.

По повод празника началник щаба на Сухопътни войски бригаден генерал Пламен Атанасов награди военослужещи от поделението за добра служба. След това Знеполския епископ Арсений отслужи молебен за здраве и благополучие на военослужещите и освети строя и знамената на полка.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top