Ден на розовата фанелка в ОУ „Елин Пелин“

С флашмоб, право хоро и ръченица учениците от пловдивското ОУ ”Елин Пелин” се включиха в инициативата „Ден на розовата фланелка”. Така те за втори път отбелязаха Деня за борба с тормоза в училище.

Десетки деца, облечени в розово напълниха двора на основно училище „Елин Пелин“ днес в голямото междучасие. За втора поредна година те решиха да покажат своята нетърпимост към насилието в училище. Малчуганите бяха подготвили плакати с лозунги против насилието и бяха закичили на дрехите си розови сърца с текст „Аз съм добър“.

Тази инициатива, която подехме от миналата година, хареса много на децата, те с ентусиазъм се подготвиха“, разказа учителката по музика Цеца Недева, която е подпомогнала децата в реализацията й.

Днес децата продължиха своята акция с ръченица, а след това изпяха песента на Крисия „Детска планета“, която бе класирана на второ място в детската Евровизия. Инициативата тръгва от Канада, където деветокласник, облечен в розово поло, е подложен на унижение от по-големи ученици.

На следващия ден ученици от същото училище облекли розови тениски в подкрепа на тормозеното дете. Затова всяка последна сряда на февруари се отбелязва като Ден за борба с тормоза в училище.

Подобни статии

Top