Ден на таланта в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ (СНИМКИ)

Ден на таланта e днес в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пловдив. Участие взеха деца от разични класове на училището. Всеки от тях показа своя талант в областта, в която е най-добър. Сред участниците бяха и учениците от профилите музика и хореография и от професия „Дизайнер“ които през тази година за пореден път спечелиха множество национални и международни награди, а също така и различни конкурси по хореография и народно пеене. Всеки един от учениците в продължение на няколко години се обучава от 9 клас и се е изявил в своята област като е постигнал множество успехи на сцената и извън нея.

Събитието премина с музикални изпълнения на флейта, с български народни песни и танци. В деня на таланта се изявиха и воклана група „Присъствие“ и ансамбъл „Марица“, които също са носители на множество награди. Своя талант в областта на народната музика показаха Петър Кираджийски и Мина Хюремова от класа по народно пеене на Здравко Мандаджиев.

Накрая на тържеството всички участници и публиката се хванаха на едно кръшно българско хоро.

И през следващата учебна година СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пловдив ще даде възможност на учениците от Пловдив и областта да се изявят и дад почустват тръпката от излизането на сцена като организира записване на ученици  след завършен осми клас в профил „Изкуство – Музика и хореография“ и в професия „Дизайнер“.

Подобни статии

Top