Ден на траур в община Бургас

Ден на траур е обявен в Бургаско

Ден на траур за загиналите в наводненията в Бургаско е обявен днес в общината. Две жени и един мъж се удавиха в потопа в Бургаско. На 5 септември за по-малко от 24 часа са се излели 176 литра дъжд на кв. м. Недялка Толева на 69 години и Камелия Желязкова на 21 години са пътували по главния път Созопол – Бургас, когато автомобилите им са били залети от огромно количество вода в резултат на проливния дъжд. Трета жертва е открита малко по-късно – 27-годишен мъж, удавил се в река Ропотамо.

По времето на водната стихия, около 2 часа след полунощ на главния път са се преобърнали още няколко автомобила. Двама мъже – Николай Кирилов и Николай Градев са спасили няколко човешки живота, като са изваждали давещи се хора от потопените автомобили. Кметът на Бургас Димитър Николов ще ги предложи за награда пред Общински съвет.

Община Бургас отменя събитията в понеделник, а флаговете на пл. „Атанас Сиреков”, както и на входовете на града ще бъдат спуснати наполовина. Кметът на Бургас Димитър Николов изказа своите съболезнования на семействата и близките на загиналите жени.

Подобни статии

Top