Ден на траур в Спортното, погребаха Георги и Николай

Ден на траур в Спортното училище в Пловдив

В Спортното уилище в Пловдив днес е ден на траур в памет на двете момчета, загинали при зверската катастрофа на околовръстния път в „Тракия“ – до бившия Ягодовски прелез. Днес бяха и погребенията на 15-годишния Георги Тасев и 16-годишния Николай Георгиев.

Тягостна беше обстановката в Спортното училище „Васил Левски“. Въпреки обявения ден за траур, нямаше спуснати знамена, нито траурен флаг, но на вратата на училището бяха залепени некролози. В двора на училището групички ученици от деветите класове обсъждаха случилото се.

Погребенията на двама от възпитаниците на Спортното училище – Николай и Георги бяха днес от 11 и 13 часа на централните пловдивски гробища

Ръководството на учебното заведение подсигури транспорт за десетите класове, в които са учили Георги Тасев и Николай Георгиев. На поклоненията присъства целият ръководен екип. Вчера беше погребението на третото момче – Делян Върбанов.

Трите деца загинаха на 5 октомври, след като автомобила, в който пътуваха, се блъсна в стълб в жилищен район „Тракия“. 16-годишният Атанас Танков, който шофираше колата, все още е в болница, без опасност за живота.

 

Подобни статии

Top