Ден на траур за 15-те загинали при взрива в Горни Лом - DC news

Ден на траур за 15-те загинали при взрива в Горни Лом

Ден на траур утре за жертвите от Горни Лом

С решение на правителството днешният 3 октомври е обявен за ден на национален траур за жертвите от катастрофалния инцидент в предприятието за производство на боеприпаси край село Горни Лом. В основнитe институции като Община Пловдив и Областната управа знамената са свалени наполовина.

Общо 15 души загинаха след трагичния инцидент във видинското село. Националния флаг и знамето на Европейския съюз пред сградата на Община Пловдив са свалени от рано сутринта. Заведенията в района днес останаха празни. Обикновено пълната с хора главна улица също беше пуста.

Според пловдивчани трябва да се потърси отговорност за виновниците за трагедията. Хората твърдят, че масово не се спазват безопасните условия на труд, което е една от причините за взрива в предприятието край село Горни Лом.

Във връзка днешния ден на траур са отменени са всички културни мероприятия, радостни ритуали и тържества. От полицията съобщиха, че няма да се провеждат и масови мероприятия.Партиите прекратиха предизборните концерти в последния позволен ден за агитация. Тържественото закриване на кампаниите се отмени. В знак на съпричастност политиците се отказаха от предизборните си прояви, предвидени за днес.

 

 

Подобни статии

Top