Депо за нелегален алкохол разкриха край Варвара (СНИМКИ)

Депо за нелегален алкохол разкриха служители от Митница Пловдив край пазарджишкото село Варвара, съобщиха от Агенция Митници. 3214 литра нелегална ракия задържаха митничарите от града под тепетата съвместно с мобилна митническа група към Централно митническо управление. В депото са открити както резервоари с алкохол, така и вече готови за пласиране разфасовки.

В таванско помещение на частен дом, разположен в непосредствена близост до търговски обект, митническите служители намерили два еднотонни резервоара, 1000 еднолитрови пластмасови бутилки и 30 туби по 11 литра, пълни с етилов алкохол.

Пред митническите служители собственикът не успял да представи документи за платен акциз за откритите 2864 литра алкохол. В постройка в стопански двор на негов роднина митническите служители открили други 320 литра в бидони с различна вместимост.

Алкохолът е задържан. Взети са проби за лабораторен анализ.

По случая е образувано е досъдебно производство по описа на Митница Пловдив. Работата по случая ще установи дали нелегалният алкохол е бил пласиран в търговския обект на собственика.

Подобни статии

Top