Депутати от ГЕРБ се срещнаха с жители от район „Източен“

Депутати от ГЕРБ се спещнаха с хора от Източен в Пловдив

Народните представители от ГЕРБ от Пловдив – град Петър Петров и Стефан Дедев проведоха съвместна приемна с кмета на „Източен” Николай Чунчуков. Голяма част от жителите на района, които се срещнаха с депутатите, поставиха като главен проблем безработицата. Хората търсят съдействие и за решаване на социални проблеми.

Недко Андреев беше първият, който депутатите от ГЕРБ Петър Петров и Стефан Дедев посрещнаха в приемната в район „Източен”. Пловдивчанитът търси работа повече от година, без успех засега.

„Чакам сега новата зала „Колодрума”, ако има места като охрана да започна там работа. Считам, че депутатите могат да ми съдействат да си намеря работа , защото затова сме ги избрали”, коментира Недко Андреев.
65-годишният Стоян Пърнаров също е безработен от дълго време. Последно е работил в общинското предприятие „Паркове и градини”.

„Работих като резач, оформях дървета. Сега не съм там поради здравословни проблеми с ръцете, защото работата беше много тежка”, обясни Стоян Пърнаров.
„Засега спортната зала ще започне експлотация след два месец. Обмисляме през бюрото по труда да им намерим работа като пазачи”, отговори Петър Петров.

Други проблеми, които пловдивчани от района поставиха пред депутатите бяха свързани със санирането, инфраструктурата и за организацията за движение по пътищата .

„Ние се стремим, където можем, да направим връзка с местната власт да се решат част от проблемите. А тези, които се постават на национално ниво от законодателен характер, ние ги отнасяме до ръководството на Народното събрание или председателите на различни комисии” , обясни Стефан Дедев.

Следващият пронеделник депутатите от ГЕРБ ще проведат последната си приемна в район „Централен”. Стефан Дедев обяви, че след това започват съвместни срещи със студентите от трите най-големи пловдивски висши училища. Народните представители ще дискутират с младите хора промените в образователната сисмема.

Подобни статии

Top