Десетима в ареста след акция за наркотици в Пловдив

Оставиха в ареста подпалвача на Джумая джамия

Десетима са били задържани при проведена специализирана полицейска операция срещу незаконното разпространение на наркотици на територията на ОДМВР – Пловдив през почивните дни. Акцията е реализирана под ръководството на Окръжна и Районна прокуратури в града от служители на Първо и Второ районни полицейски управления и секторите “Противодействие на престъпления с висока обществена опасност” и “Специализирани полицейски сили”.

В събота на ул. “Славееви гори” в областния град за проверка бил спрян лек автомобил “Фолксваген”. С колата се придвижвали В.В. /19 г./, И.Т. /20 г./ и криминално проявените и осъждани Т.Х. /25 г./ и С.В. /23 г./. При обиск от четиримата пловдивчани са иззети общо 11 таблетки екстази с тегло 2,758 грама, 0,21 грама марихуана и 2,272 грама амфетамин.

С постановление на Районна прокуратура – Пловдив срещу младежите е образувано досъдебно производство и те са били задържани за 24 часа в Първо РУ. По същото време, при претърсване на частен адрес в района били открити 29 таблетки екстази с общо тегло 7,249 грама, 20 грама марихуана и 0,659 грама амфетамин.

По разпореждане на Окръжна прокуратура обитателите на жилището П.З. /23 г./ и И.З. /22 г./ са приведени в ареста за 72 часа, а посетителят им Д.Т. /24 г./ – за едно денонощие.
В неделя във Второ РУ за 24 часа били задържани други трима заподозрени за незаконната дейност, срещу които са започнати бързи производства.

При проверка на ул. “Виктор Юго” у 32-годишния пловдивчанин С.А. служителите намерили 0,150 грама амфетамин и 0,490 грама гъби, чиито произход и действие предстоят да бъдат изяснени. Междувременно от апартамента на И.П. /26 г./ и 25-годишната му съквартирантка З.Д. от Първомай били иззети общо около 0,40 грама марихуана, 0,406 грама амфетамин и електронна везна.

Подобни статии

Top