Десетки се поклониха пред иконата Св. Богородица – Златната ябълка (СНИМКИ)

С водосвет за здраве и молебен за чадородие бе отбелязан празникът Въведение Богородично Горноводенския храм „Св. Богородица Успение – Златна ябълка“.

„Семейството е свято и неприкосновено кътче в сърцата ни и огледало за нашите дела. Пожелавам на всички ни да съумеем да предадем на идните поколения тайната на доброто съжителство и магията на съкровищницата, наречена семейство!“, пожела кметът на община Асеновград Емил Караиванов след молебена в храма.

Организаторите от Фондация „Искам бебе“ благодариха за подкрепата и съдействието, които винаги са намирали у ръководството на Община Асеновград, откакто се реализира програмата за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в общината.

Десетки вярващи се помолиха пред иконата на света Богородица и получиха благословение от местния свещеник. Всички присъстващи семейства получиха благословена ябълка, която да занесат в къщи с надеждата да се случи чудото и да се сдобият с рожба.

Празничният ден в Асеновград ще завърши с нощта на театрите в камерната зала на НЧ „Родолюбие-1873”. С изпълненията на „Darklight White Gloves Show” /детското театрално студио „Мечта” при НЧ „Родолюбие-1873”/, „Видяно със сърцето” по Антоан дьо Сент Екзюпери /ученици от ПГ „Цар Иван Асен ІІ”/, мултимедийна презентация „Театърът в миналото” и шедьовъра „Лятна бирария” (първо действие) от Марин Маринов /Театралната работилница за мечти при НЧ „Родолюбие-1873”/.

 

Подобни статии

Top