Десето футболно игрище в „Тракия”

Десето футболно игрище строят в Тракия в Пловдив

Поредното футболно игрище в „Тракия” се оформя в пространството до блок 321. Вратите вече се изработват.

От началото на мандата това е десетото игрище, отбеляза кметът на района Костадин Димитров.

Преди време един баща ми сподели болката си, че синът му не може да се вреди да рита футбол в училищния двор, и помоли да поставим 2 футболни вратички в квартал „Скобелева майка”, припомни Димитров.

Така тръгна върволицата от желаещите да спортуват. В същия квартал беше изградено още едно футболно игрище за любители. Следващите са около блок 148 до пощата, пред блок 141, в Зона А-12, в междублоковото пространство до № 146, както и до блок 71, изброи районният кмет.

Футболни вратички са доставени и в пространството до ЦДГ „Червената шапчица”, където предстои заравняване на терена.

На голям интерес се радват и оформените волейболни площадки за любители в Ротари парк и Лаута. По заявка на гражданите се оформя зона за волейбол и в пространството до блок 100, като жителите там са поели ангажимента сами да закупят и поставят волейболната мрежа.

Между блок 2 и 3 футболното игрище беше направено от търговска верига, открила свой обект в района. Мрежа за бадминтон, макар и от непрофесионален тип, е поставена в парк „Лаута”, отбеляза Костадин Димитров. Според неговите лични наблюдения, все повече хора от „Тракия” се възползват от новите придобивки и се ориентират към спортуване. Особено оживление се забелязва във все по-обновяващия се парк „Лаута”.

 

Подобни статии

Top