Детегледачка на съд, източила кредитната карта на работодателите си

Самоубиецът от покрива на поликлиниката в Тракия отива на съд

Детегледачка на израелско семейство застава пред Пловдивския окръжен съд днес заради кражба на кредитната им карта заедно с ПИН-кода. След като задигнала картата, 38-годишната Надежда Латева изхарчила 6340 лева от нея и цяло лято живяла богато с откраднатите пари, като с част от тях дори завела приятеля си и дъщеря им на море в Слънчев бряг.

Надежда теглила от крадената карта 35 пъти. Детегледачката започнала да работи при семейството от Израел през ноември 2012 година. Съпрузите имали три деца и Латева гледала най-малкото – на месец и половина. Тя получавала по 5 лева на час за отглеждането на бебето.

През август 2013 г. израелецът бил командирован в централния офис на фирмата, в която работил, в София. Затова през юни и юли семейството започнало да стяга багажа и на части да го транспортира до новото жилище в Драгалевци в столицата. През това време детегледачката била сама с бебето в апартамента на работодателите си. Един ден преровила шкафче в гардероба и намерила кожена чанта за документи, а в нея – банковата карта на съпругата, заедно с ПИН-кода. Така от 24-ти юли тя изтеглила голяма сума пари.

Семейството разбрало, че в сметката липсват средства едва, когато трябвало да напазаруват за рожденния ден на малката им дъщеря. Въпреки че блокирали картата, Надежда продължила да опитва да тегли пари, макар и неуспешно. Накрая изхвърлила картата. Впоследствие била задържана за 24 часа, а после освободена с мярка „подписка“.

Днес ще бъде първото заседание по делото. Призовани са осем свидетели и двама експерти.

Подобни статии

Top