Дете в кома след падане по пътя за Асеновата крепост

12-годишно момиче от Асеновград е в кома и с опасност за живота в УМБАЛ „Св. Георги“, след като падна днес по обяд по пътя за Асеновата крепост, съобщиха за DCNEWS от болницата.

Инцидентът станал около 12.30 часа, когато цял шести клас от СОУ „Княз Борис Първи“ отивал към крепостта с учителката си. Децата имали спортен празник, тъй като денят е обявен за неучебен, но присъствен заради матурите.

Момичето се подпряло на мантинела край пътя, за да си върже обувката, но залитнало и паднало в дерето. Това е участък, отремонтиран след пропадането му от първото свлачище, уточниха от пресцентъра на МВР. Той се намира точно под Метоха, казаха за DCNEWS очевидци.

Детето е със сериозни наранявания – тежка черепно-мозъчна травма, охлузвания по тялото и лицето и в кома, като има сериозна опасност за живота му, допълниха от болницата. То е настанено в КАИЛ на апаратна вентилация.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е и Районната прокуратура в Асеновград. Районният прокурор Калоян Димитров съобщи за DCNEWS, че няма данни за насилствени действия, но че се води дознание за средна телесна повреда, причинена по непредпазливост.

Разпитани са децата, които са били свидетели на инцидента, както и учителката им.

 

 

Подобни статии

Top