Детска лига под надслов „Аз обичам шахмата" в Пловдив - DC news

Детска лига под надслов „Аз обичам шахмата“ в Пловдив

Шахмат турнир в Пловдив

Стартира проектът – детска шахматна лига под наслов „Аз обичам шахмата“, организиран от Шахматен клуб „Пловдив“ със съдействието на Община Пловдив. Основната цел, която организаторите си поставят, е насочена в следните три лъча – свободен достъп до спортни занимания на деца от всички слоеве на населението, независимо от социалният им статус; прилагане на спорта като превенция срещу агресията при децата; пълноценно осмисляне свободното време и откъсване на децата от вредните компютърни занимания.

Шахматната лига ще се проведе в рамките на два месеца и предвижда състезания по класически шах, ускорен шах, бърз шах – блиц и отборни първенства във възрастовите групи от 6 до 12 години. Децата ще бъдат разделени в две категории – напреднали и начинаещи. Днес ще се изиграят първите кръгове по класически шах за напреднали деца, а в неделя – 02.11.2014г., ще стартира турнир по класически шах за начинаещи.

Всяко дете, желаещо да се включи в шахматната лига, може да се запише за участие на тел. 0888578780 и е-mail: polendak@gmail.com – Илияна Полендакова

 

Подобни статии

Top