Детски празник в „Прослав“ (СНИМКИ)

20150531_111404

В навечерието на Международния ден на детето – 1 юни, район „Западен“ организира детски празник в квартал „Прослав“. През целия неделен ден деца от района се забавляваха с десетки игри пред сградата на читалище „Никола Йонков Вапцаров“.

Празникът започна с приветствие към малчуганите и техните родители от кмета на район „Западен“ Димитър Колев.

Желая ви да сте здрави и щастливи. Изживейте едно безгрижно лято на игри и веселие, за да се върнете отново наесен в класните стаи, жадни за нови знания. Честит празник!, заяви Колев. Заедно с него пред читалището бяха още заместник-кметът на района Ангел Славов, както и общинските съветници Ясен Михайлов и Петър Попов.

Тази година детският празник бе изключително масово посетен и пищен. Присъстващите се насладиха на изпълненията на детския мажоретен състав от читалището, както и на танци на народите, изпълнени от отделните групи от ОДЗ „Боряна“. Родители и деца бяха поздравени с песни и от възпитаници на Основно училище „Тодор Каблешков“.

След тържествената част децата пристъпиха към истинската забава. Организаторите бяха предвидили най-различни начини за игри – дърпане на въже, рисунка на асфалт, скачане в чували, бодиарт, изпълнение на дузпи и още куп забавления. За да е вкусен празникът пък, от местната администрация осигуриха за всички малчугани безплатни пуканки и захарен памук.

Накрая децата получиха и награди – топки, комплекти за игра на федербал и дартс, бои, колички и водни пистолети, осигурени от кмета и общинските съветници.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top