Детски стоматологични столове – хит на „Медикус, Денто, Галения“

dento (17)

Детски стоматологични столове привличат погледите на посетителите на откритата днес Международна изложба за медицина, стоматология и фармация „Медикус, Деното, Галения 2015“. Още с влизането си посетителите на изожението могат да видят анимационните герои, които ще развличат малките пациенти, докато стоматологът лекува зъбите им.

15 върхови иновации, от които осем световни, впечатлиха първите посетители на Международната изложба. Още преди официалното откриване щандовете на фирмите бяха окупирани от специалисти. Изложението продължава от 22 до 24 октомври в Международен панаир Пловдив.

Новостите в стоматологията вече са насочени главно към хигиената и създаване на модерни стандарти за дезинфекция, обясниха от щанда на българска фирма, представяща седем иновативни изделия. Един от хитовите експонати на друг изложител е триглава четка, която почиства всички повърхности на зъбите с едно движение.

Последното поколение продукти за избелване на зъби са по-безвредни, отбелязват експерти. Предлагат се пасти, обогатени с течен емайл за заздравяване на естествения. Представен е и единственият на българския пазар препарат за избелване без лампа. С него ефектът се постига само за един час, твърдят дистрибуторите на швейцарската компания производител.

Над 90 фирми от 11 държави демонстрират медицинска техника и консумативи, болнично обзавеждане, апаратура aза реанимация и интензивни грижи, оборудване за стоматологични кабинети и зъботехнически лаборатори, диагностични уреди, продукти за профилактика и хигиена на устата, работно облекло и предпазни средства. Заради иновациите, които презентира, изложението се утвърди като най-престижния у нас делови форум за индустрията на здравето.

Тази година акцент на форума е интегративната медицина – цялостен подход към лечение на заболяванията. Предвидени са много лекции по темата от водещи лекари в областта на холистичната медицина, съобщиха организаторите на фестивала „Здравей, здраве“, който гостува за първи път на деловия форум. Лекциите се провеждат в палата 11, където са разположени и експозициите на изложителите.

„Медикус, Денто, Галения“ е платформата, от която постиженията на науката и бизнеса тръгват към практиката, изтъкна в приветствието си ректорът на Медицинския университет в Пловдив проф. д-р Стефан Костянев, преди да открие изложбата. Тук се дава възможност на специалисти да открият много идеи как да променят своята работа, добави той. Д-р Костянев  преряза лентата на изложението и му пожела успех.

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top