Детското отделение на МБАЛ „Св.Мина“ под карантина заради морбили

Детското отделение на многопрофилна болница „Свети Мина“ в Пловдив е поставено под карантина заради зараза с морбили. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурен епидемиолог от Регионалната здравна инспекция в града. По думите му отделението ще остане под карантина до 19 април, включително.

„В здравното заведение е открита инфекция от дребна шарка, но вече са взети всички предпазни мерки, за да се спре разпространението й. В момента в болница „Свети Мина“ се извършва дезинфекция и се почистват всички стаи и помещения, включително и климатиците, тъй като инфекцията се предава по въздушно-капков път. Пациенти не се приемат, а свижданията са забранени до 19 април“, обясни дежурният специалист. Той посочи, че всички, които са имали контакт със заразените, са установени и състоянието им се следи по списък.

Над 30 пациенти с първоначална диагноза морбили са преминали през Инфекциозната клиника на Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив от началото на март, когато бе регистриран първия случай. До момента лабораторно потвърдените случаи са 18, очакват се резултатите за останалите 12.

Подобни статии

Top