Дефилето се случи, въпреки дъжда, гостите се сгряват с вино

defile (2)

Няма мъртви сезони за туризма, а Пловдив е благодатен за четирисезонно развиване на тази дейност, заяви председателят на Съвета по туризъм Любозар Фратев при откриването на седмото издание на Дефиле на младото вино. Непрекъснатият ръст на гостите в града под тепетата през последните години на фона на общия спад в страната е неоспоримо доказателство, посочи още той.

От днес за три дни Старият град е център на виното, което може да се дегустира от любителите. Мрачното време и проливният на моменти дъжд не спря традиционното Дионисиево шествие, съпроводено с изпълнения на ансамбъл „Тракия“ и много настроение.

26 водещи винопроизводители от цялата страна представят последната си реколта в едно от най-масовите и важни събития за винен туризъм в България.

„Започнахме през 2009 година с 16 винарски изби в 6 къщи в Старинен Пловдив“, припомни Любозар Фратев, сравнявайки началото със седмото издание, което вече е седемдневен фестивал с културна програма и над 60 000 посетители.

Бог Дионисий заповяда първата бъчва с младо вино да бъде отворена от първата вакханка, а днес честта се падна на председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова.

Дегустациите на младите вина ще продължат до неделя на 12 емблематични места в Стария град. Ще има специално приготвена храна и музика на живо. Наградите за най-добри млади вина ще бъдат връчени на 28 ноември на традиционната Вечер на майсторите.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top