Децата на Пловдив празнуват 1 юни (СНИМКИ)

С „Парад на приказните герои“, много подаръци, игри и изненади децата на Пловдив отбелязаха празника си 1 юни. Шествието на любимите образи от приказките се придвижи от Римския стадион до пл. „Стефан Стамболов“, където на голяма открита сцена малчуганите пяха, танцуваха и демонстрираха на по-възрастните завидни познания в областта на детската литература.

Поетесата Божана Апостолова лично ръководеше събитието, с което даде и финал на инициативата „Младият Пловдив чете“ за този сезон. Облечени с костюмите на феи, животни, принцеси и рицари, децата представиха дълго подготвян спектакъл, с който изненадаха не само гостите на площада, но и своите родители.

Възпитаниците на гимназия „Ана Май“ се погрижиха всяко малко момиче да се почувства истинска дама и демонстрираха как могат да се направят ефектни детски прически само за броени минути. Импровизираното ателие е разположено под голяма шатра до фонтана пред сградата на общината и ще остане там до следобедните часове.

Кулминацията на детските тържества ще бъде тази вечер в 18:30 ч.. когато любимата на малките палавници Госпожа Опера ще поведе карнавално шествие от фонтана пред общината. Участниците в парада ще стигнат до Концертна зала, където талантливите Хасан и Ибрахим Игнатови ще свирят на бял роял.

В края на вечерта чрез специална томбола, двама късметлии ще получат чисто нов велосипед.

 

Подобни статии

Top