Децата от ЦДГ „Незабравка“ се връщат в злополучната пристройка

Назначиха проверка във вмирисаната на мърша забавачка "Незабравка"

5-годишните от ЦДГ „Незабравка“, чието помещение бе ремонтирано заради намерени в подпокривното пространство трупове на котка и мишка, от сряда ще се върнат в  обновената пристройка. Това съобщиха за DCNEWS от общинския отдел „Образование“. Ремонтът на помещението приключи днес и до утре персоналът ще подреди мебелите и дезинфекцираните завивки.

Очаква се утре РЗИ да извърши проверка на пристройката, за да може в сряда помещението за предучилищната група вече да се използва.

От отдел „Образование“ са изпратили докладна до кмета с информация за инцидента. Според зам.-кмета Стефан Стоянов обаче наказание за директорката Мария Кьосева няма да последва, тъй като тя е спазила всички изисквания и навреме е предприела необходимите мерки за отстраняване на проблема. „Препоръчали сме й само да бъде по-комуникативна“, коментира зам.-кметът факта, че Кьосева уведоми преките си началници от общината едва след като за случая се разшумя в медиите.

Припомням, че на 5 януари, точно след празниците учители и деца установили, че в пристройката на петгодишните има неприятна миризма. Когато на 9 януари работниците от „Жилфонд“ са разкрили покрива, намерили умрелите животни, които са влезли през необезопасен вентилационен отвор.

 

Подобни статии

Top